نتایج آزمایشات و نتایج دانشمندان نشان می دهد که اصلی ترین و مهمترین اثر قرار گرفتن پوست در معرض ذرات معلق در هوا ناشی از گردش هوا و آلودگی ، پیری زودرس ، خشکی پوست و تشکیل نواقص پوستی است.
آلودگی هوا که در حال حاضر بخشی از زندگی ما ایرانیان است ، نتیجه مکانیزه شدن دنیای امروز است و اثرات مضر آن نه تنها قلب و ریه ها ، بلکه سایر اندام ها ، به ویژه پوست ، که بزرگترین بخش بدن اندام و مهمترین مانع دفاعی. عوامل بیماری زای محیطی نیز اثرات سوء دارند.
پدیده پیری پوست در نتیجه مجموعه ای از عوامل داخلی و خارجی رخ می دهد و از آنجا که عوامل خارجی قابل اصلاح هستند ، می توان از این عوامل جلوگیری یا اصلاح کرد. برای مدت طولانی ، اعتقاد بر این بود که تغییرات پیری پوست ناشی از عوامل خارجی عمدتا مربوط به قرار گرفتن در معرض نور خورشید است ، اما اخیراً شواهدی مبنی بر نقش سایر عوامل محیطی ، به ویژه قرار گرفتن در معرض پوست ، دود سیگار ، به عنوان یک عامل مستقل وجود دارد. در پیری پوست
علاوه بر اثرات آلودگی هوا بر سلامت کلی و پیری زودرس پوست ، گزارش شده است که با برخی از بیماری های پوستی مانند کهیر و اگزمای آتوپیک ارتباط دارد. مطالعه اثر آلاینده های هوا مانند ازن ، دی اکسید نیتروژن و ذرات معلق بر کهیر پوست رابطه مستقیم معنی داری بین کیفیت هوا و بروز کهیر پوست نشان داد. از آنجا که شواهدی مبنی بر افزایش اثرات مضر آلاینده های هوا در پی قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش وجود دارد ، روش های محافظت از خورشید نیز بخشی از راه حل های کاهش آسیب های پوستی ناشی از آلودگی هوا هستند.
ساکنان شهرها ، به ویژه شهرهای دارای هوای آلوده ، باید برای تمیز کردن پوست از آلودگی ها از شوینده هایی مانند شامپو ، ژل های شستشو و اسکراب استفاده کنند.از کرم ها محافظت کنید. استفاده مداوم از مرطوب کننده های دوستدار پوست برای حفظ و بازگرداندن عملکرد سد پوستی نیز به شدت مورد تأکید است.
با این حال ، تأثیر ذرات معلق در هوا بر روی موها می تواند آسیب های مختلفی مانند عفونت سریع مو ، رنگ تیره و تغییر شکل ساقه ، موهای خشک و شکننده و یا حتی تسریع ریزش مو را افزایش دهد.
وجود سرب ، آرسنیک و مونوکسید کربن در هوا هنگام آلوده شدن و تماس با اندام های خارجی مانند مو شروع به تعامل شیمیایی می کند. این ذرات با مسدود شدن منافذ پوست سر و نفوذ به لایه های زیرین پوست بر پوست سر تأثیر می گذارد و باعث آسیب به فولیکول های مو می شود.
استفاده از ژل ، تاف و امثال آن که موها را بیشتر می چسباند ، در صورت آلودگی هوا اثر مخرب تری دارد و باعث چسبندگی و جذب آلودگی ها بر روی مو و ریشه مو می شود. بنابراین در صورت آلودگی هوا از مصرف چنین مکمل های مو خودداری کنید.
در روزهای آلوده ، استفاده منظم از مرطوب کننده ها ، شستشوی منظم صورت و صورت با محصولات صابون یا شامپوهای بدون بو ، عدم وجود عطر و ادکلن ، به ویژه در افرادی که از اگزمای پوستی رنج می برند ، می تواند اثرات مضر آلودگی هوا ، به ویژه هوا را کاهش دهد.